Gazze Şeridi’nde ölü sayısı 28 bine yaklaştı

Hamas Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 27 bin 708’e yükseldiğini açıkladı.

Gazze savaşının 124’üncü gününde yeni bir bilanço veren Hamas Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 27 bin 708 kişinin öldüğünü bildirdi.

Son 24 saatte 123 kişinin öldüğünü belirten Bakanlık, savaşın başından beri 67 bin 147 kişinin de yaralandığı bilgisini verdi.

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ

Öte yandan ateşkes müzakereleri de devam ediyor. Reuters'in haberine göre Hamas, Mısır ve Katar'ın 135 günlük aşamalı ateşkes anlaşmasının ardından kalıcı bir ateşkes öngören teklifine karşı bir teklif sundu.

Hamas'ın vizyonuna göre her biri 45 gün sürecek üç aşama olacak ve bu aşamalarda kalan İsrailli rehineler ve ölen rehinelerin cesetleri Filistinli mahkumlar karşılığında İsrail'e iade edilecek.

Gazze'nin yeniden inşası da bu dönemde başlayacak ve yardım akışı devam ederken İsrail bölgeden çekilecek.

İsrail'in böyle bir anlaşmaya sıcak bakıp bakmayacağı belli değil ancak savaş bittiğinde siyasi geleceği belirsiz olan Başbakan Benjamin Netanyahu da dahil olmak üzere İsrailli siyasetçiler, Hamas'ı Gazze Şeridi'nden çıkarma hedeflerine ulaşana kadar ateşkes olmayacağını defalarca dile getirdiler.