Gerilla Bitlis’te operasyona çıkan askerleri vurdu

HPG gerillaları Bitlis kırsalında operasyon halindeki işgal güçlerine üç eylem düzenledi, en az 4 asker öldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Bitlis’in bir çok alanında 16-18 Mayıs tarihlerinde askeri birliklere yönelik üç eylem düzenlendiğini bildirdi.

HPG-BİM’e göre, operasyona çıkan birlikler denetime alındı ve yakın mesafeden etkili bir şekilde vuruldu. Gerilla eylemlerinde en az 3 askerin öldüğü bilgisi verildi.

İKİ ASERKİ ARAÇ YAKIN MESAFEDEN VURULDU: 3 ÖLÜ

HPG bu eylemlerin detaylarını şöyle açıkladı: “15 Mayıs günü işgalci TC ordusu Bitlis’in Şêx Cuma ve Şehit Mizgin alanlarında gizli birliklerin desteği ile bir operasyon başlatmıştır.

16 Mayıs günü saat 10.30’da Şêx Cuma alanındaki Şinadoxan boğazında konumlanan operasyon birliklerine yönelik güçlerimizce bir eylem düzenlenmiştir. Güçlerimiz düşman askerlerini ve düşmana ait 2 aracı yakın mesafeden yoğun ateş altına almıştır. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda her iki araç darbelenirken, 3 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır.

Aynı gün saat 18.40’ta güçlerimiz, yine Şinadoxan boğazındaki askerleri ikinci defa hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

ASKERİ BİRLİK DENETİME ALINDI, VURULDU: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

“18 Mayıs günü Kulit Tepesi yamaçlarında konumlanan askerler, güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Güçlerimiz, bir süre denetim altına aldıkları bu düşman birliğini aynı gün saat 18.45’te hedeflemiştir. Düşmanın konumlandığı mevziilerin yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.

19 Mayıs günü akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilen işgalci TC ordusu, operasyon süresi boyunca alanı taarruz helikopterleri ve obüs topları ile bombalamıştır.”

AVAŞİN’E HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, Türk devletinin gerillanın denetimindeki Avaşin bölgesine yönelik hava saldırısı düzenlediğini de bildirdi. Açıklamada, “20 Mayıs günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Sor alanını saat 12.30’da, Geliyê Avaşin alanını ise saat 13.30 ile 14.30 arasında bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” denildi.