Gerilladan Hakkari'de üç noktada eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde üç ayrı eylem düzenlediğini bildirdi. Bu eylemlerde en az 5 askerin öldürüldüğü açıklandı.

HPG-BİM, eylemlerin 23 ve 24 Temmuz tarihlerinde “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti.

HPG-BİM, Yüksekova’da zırhlı bir aracın ağır darbelendiğini, aynı ilçeye bağlı bir tepede “isabetli” bir eylem düzenlendiğini ve Şendinli’de bir tepede bulunan askeri mevzi ve barınaklarının beş koldan yoğun ateş altına alındığını kaydetti.

YÜKSEKOVA’DA ZIRHLI ARACA EYLEM

HPG-BİM eylemlerin ayrıntılarını şöyle açıkladı: “23 Temmuz günü saat 23.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinden Şemzînan (Şemdinli) ilçesi istikametine ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyu Pagê köyü yakınlarında güçlerimizce hedeflenmiştir. Konvoyda bulunan tüm araçların ateş altına alındığı bu eylemde kirpi tipi zırhlı bir araç ağır bir şekilde darbelenmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ASKERİ MEVZİLERE BEŞ KOLDAN EYLEM

24 Temmuz günü saat 04.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Xumarok alanındaki Meleyan ve Tisê karakollarının güvenliğini sağlamaya çalışan bir tepedeki düşman askerlerine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 5 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 3 mevzii imha edilmiş ve tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.

YÜKSEKOVA’DA 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 08.00’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Elişêr tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman mevziilerinde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür.”