Gever’de eylem, Van’da operasyon ve çatışma

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gever’de düzenlenen eylem, Van’daki çatışma ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları hakkında yazılı açıklamada bulundu.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

GEVER’DE EYLEM

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Ağustos günü saat 10.30’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Gafur tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu Şehit Diren tepesini savaş uçakları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ÇARÇELLA’DA OPERASYON

18 Ağustos günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Çarçella alanına bağlı Meclis tepesi çevresinde bir operasyon başlatmıştır. Alanda başlatılan operasyon halen devam etmektedir.

VAN’DA ÇATIŞMA

14 Ağustos günü akşam saatlerinde Van’ın Başkale ilçesine bağlı Xencelos köyü çevresinde işgalci güçler insansız hava araçlarının desteğiyle bir operasyon başlatmıştır. Operasyonda işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan güçlerimiz burada çatışmaya girmiştir. 15 Ağustos sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalarda çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür. Çatışmada düşman birliklerine karşı kahramanca savaşan Rızgar arkadaşımız şehadete ulaşmış, Aras (Ramazan Korkmaz) arkadaşımız ise düşman güçlerine esir düşmüştür.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Rızgar Mamedi
Adı Soyadı: Yılmaz Polat
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Feyfure - Kinyas
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Ağustos 2018 / Van

HAVA SALDIRILARI

18 Ağustos günü saat 11.20 ile 12.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine bağlı Lolan suyu, Şekîf tepesi, Şêxzade ve Arê vadilerini bombalamıştır.