Hamas ve El Fetih anlaştı: 15 yıl sonra seçimler olacak

Gazze Şeridi'ni denetiminde bulunduran Hamas ile Batı Şeria'da hakim olan El Fetih, gelecek altı ay içerisinde seçimlere gitmek için anlaştı.

Her iki taraftan yapılan açıklamalara göre, İsmail Haniye'nin Hamas hareketi ile Mahmud Abbas El Fetih hareketi genel ve başkanlık seçimleri konusunda anlaştı. Seçimler yaklaşık 15 yıl sonraki ilk seçimler olacak.

El Fetih'in üst düzey sorumlularından Cibril Racub, "İlk olarak genel seçimler üzerine anlaştık" dedi. Racub, Filistin Yönetimi Başkanlığı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konseyi seçimleri için de anlaşma sağladıklarını belirtti. Seçimler gelecek altı ay içerisinde olacak.

Hamas'ın sorumlularından Salih El Aruri, El Fetih ile Hamas arasında Türkiye'de yapılan görüşmeler ardından bu anlaşmanın sağlandığına dikkat çekti.

El Aruri, "Bu kez gerçek bir konsensüse vardık. Ayrılıklar ulusal davamıza zarar verdi ve buna son vermeye çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'de varılan bu anlaşma, İsrail ile Körfez ülkeleri arasında ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde girişimlerin olduğu bir zamana denk geldi.