HPG: En az 11 asker ve 5 istihbarat elemanı öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Güney Kürdistan’da en az 4 asker, Çukurca’da 4 asker, Iğdır’da 5 istihbarat elemanı ve 2 asker, Ağrı’da 1 asker ve Adıyaman’da 13 aracın imha edildiğini açıkladı.

HPG-BİM, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada yer alan bilgilere göre gerillalar geniş bir alanda çok sayıda eylem düzenledi. Kürdistan’ın iki parçasında düzenlenen eylemlerde en az 16 asker ve istihbarat elemanı ölürken, bir çok eylemin sonuçların da netleştirilmediği bildirildi.

BRADOST’TA ETKİLİ EYLEM

HPG-BİM’in açıklamasına gerilla eylemlerine ilişkin detaylar şöyle:

“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 17 Ağustos günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

Saat 08.40’ta güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

BARZAN’DA 4 AKSER ÖLDÜRÜLDÜ

YJA Star güçlerimiz saat 09.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesine bağlı Tepê Xwedê mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan reo tipi askeri bir araç ile çevresindeki askerlerin hedeflendiği bu eylemde, askeri araç imha edilmiş ve tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ÇUKURCA’DA ASKERİ TEPEYE 7 KOLDAN EYLEM: 4 ÖLÜ

Saat 19.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman tepesinde bulunan mevzii ve barınakların 7 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde çok sayıda düşman mevziisi imha edilmiş, tespit edilebilen 4 asker de öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

IĞDIR’DA 5 İSTİHBARAT ELEMANI VE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirmiştir. Düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

28 Temmuz günü güçlerimiz, Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesi ile Iğdır yolu üzerinde Iğdır il özel müdürlüğüne bağlı ve içerisinde istihbaratçıların olduğu bir konvoyu denetim altına almıştır. Aynı gün saat 10.30’da güçlerimiz konvoyda istihbaratçıların olduğu amarog tipi bir araca yönelik saat 10.30’da sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu araç tümden imha edilmiş ve 5 istihbarat elemanı öldürülmüştür. Güçlerimiz eş zamanlı olarak konvoyda bulunan diğer araçları da yoğun ateş altına almıştır. Gerçekleştirilen etkili vuruşlar sonucunda ise 2 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçları ve kobra tipi helikopterlerin desteğiyle ölü ve yaralı askerleri ambulanslar ile alandan uzaklaştırmıştır.

TENDÜREK’TE ASKERİ MEVZİLER HEDEF ALINDI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

15 Ağustos günü saat 19.00’da güçlerimiz Ağrı’nın Tendürek Dağına bağlı Kevirê Şamîyê karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan düşmanın bir tepesine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Tepede bulunan mevzii ve çadırların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır.

ADIYAMAN’DA 13 ARA VE BİR ÇOK BARINAK İMHA EDİLDİ

14 Ağustos günü akşam saatlerinde güçlerimiz, Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesinde işgalci TC devleti ile çalışan bir mermer ocağına yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz mermer ocağında çalışan tüm işçileri uyardıktan sonra ocakta bulunan 13 aracı ve bir çok barınağı yakarak imha etmiştir. Eylem ardından olay yerine müdahale amaçlı gelen işgalci güçlere ait kobra tipi zırhlı bir araca yönelik güçlerimizce sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Kobra tipi aracın tümden imha edildiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci TC ordusu düzenlenen eylemler ardından alanda geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır.

IĞDIR’DA İKİNCİ SABOTAJ EYLEMİ

16 Ağustos günü öğlen saatlerinde güçlerimiz operasyona çıkan düşman birliklerine yönelik ikinci bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü bu eylemde de ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalcilerin ağır darbe aldığı bu operasyon halen devam etmektedir.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

17 Ağustos günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda saat 11.00 ile 12.00 arasında Kandil bölgesine bağlı Tepê Hiva, Savaş tepesi, Dola Zergelê ve Bokriskan köyü çevresini, saat 12.00’da ise Metina bölgesine bağlı Bazê vadisini bombalamıştır.”