HPG gerillaları Özdemir ve Tunç toprağa verildi

Adıyaman’ın Kömür Beldesi ve Kaş Köyü Kırsalında arasında 17 Ekim çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Yusuf Tunç ile Murat Özdemir’in memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.

Adıyaman Merkeze bağlı Kömür Beldesi ile Kaş köyü arasında 17 Ekim günü çıkan çatışmada şehit düşen HPG gerillası Yusuf Tunç (Aziz Tolhıldan) ile Murat Özdemir’in (Soreş Semsur) Malatya Adli Tıp Kurumunda bulunan cenazeleri ailelerine teslim edildi. Cenazeleri alan aileler Adıyaman’a doğru yola çıktı.

14 Ağustos tarihinde çıkan çatışma gerekçe gösterilerek yapılan ev baskınlarında gözaltına alınıp tutuklanan Yusuf Tunç’un babası Ramazan Tunç ile annesi Şeriban Tunç’un oğullarının cenazesine katılmak için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına avukatları aracılığıyla yapmış oldukları izin başvurusu savcılık tarafından ret edildiği öğrenildi.

TUNÇ BULAM’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

HPG gerillası Yusuf Tunç’un cenazesi ilk önce Çelikhan ilçesine buradan da Bulam Beldesine getirildi. Beldenin giriş ve çıkışları Özel Harekat Polisleri ile Jandarma tarafından tutulurken, cenaze aracının gideceği tüm güzergahlara kontrol noktaları kuruldu. Her kontrol noktasında durdurulan cenaze aracının içinde bulunanların Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Cenaze Bulam Beldesinde dini vecibelerinin yerine getirilmesinden sonra Belde mezarlığına götürüldü. Mezarlıkta Tunç’un ailesi ve akrabaları dışında kimse alınmazken, Tunç’un cenazesi toprağa verildi.

ÖZDEMİR DOĞRDUĞU YERDE TOPRAĞA VERİLDİ

HPG gerillası Murat Özdemir’in cenazesi Adıyaman’ın Gerger ilçesine getirilmek üzere Malatya Adli Tıp Kurumundan alınıp Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Aşağı Dağlıca Köyüne getirildi. Köyde Jandarma tarafından yoğun önlemler alınırken, köye giriş ve çıkışların yasaklandığı öğrenildi. Cenazeye Özdemir’in yakınları dışında kimse alınmazken yapılan dini vecibelerin ardından cenaze köy mezarlığında toprağa verildi.

HDP HEYETİ İLÇEYE ALINMADI

Cenazeye katılmak isteyen HDP Amed Milletvekili Semra Güzel ve beraberindeki heyet Gerger ilçe girişinde polis ve jandarma tarafından engellendi.