HPG gerillası Yüksekbağ’ın cenazesi toprağa verildi

Hani - Lice ilçeleri kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen HPG savaşçısı Hiva Yüksekbağ’ın (Zınar Azad) cenazesi Amed’de son yolculuğuna uğurlandı.

Amed’in bağlı Hani ve Lice ilçeleri kırsalında 7 Haziran’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Hiva Yüksekbağ’ın (Zınar Azad) cenazesi, Selahattin Eyyübi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından alındı. Yüksekbağ'ın cenazesi, Yeniköy Mezarlığı’na götürüldü. Mezarlıkta aralarında HDP ve BDP Amed il eşbaşkanları, HDP Amed milletvekilleri adayları Mehmet Temizöz ve Ferda Fahrioğlu Akın’ın da bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılanan Yüksekbağ’ın cenazesi dini vecibeler yerine getirildikten sonra omuzlara alınarak mezarlığa götürüldü. Dualar eşliğinde toprağa verilen Yüksekbağ’ın mezarına sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamalar bırakıldı.

Törende konuşan HDP İl Eşbaşkanı Şerif Çamçı, ahlaki olmayan bir savaşın yaşandığına dikkat çekerek, "Siyasi operasyonlar yapılıyor, ormanlar yakılıyor, insanlar katlediliyor. Kimsenin bunlara tahammülü kalmadı, dün Diyarbakır’da yapılan miting buna bir cevaptı” diye konuştu.

Ardından konuşan Yüksekbağ’ın annesi Güler Yüksekbağ ise, törene katılanlara teşekkür ederek, "Bizim diyecek bir şeyimiz kalmadı artık. Sürekli bu mezarlarda aynı şeyleri tekrarlıyoruz ve 'artık yeter' diyoruz. Şehit namirin, onlar bizim onurumuzdur " dedi. 

Törenin ardından grup, taziyelerin kabul edildiği Silvan Yas Evi'ne geçti.