Hudeyda’da çatışmalar yoğunlaştı, siviller ateş altında

Yemen’in Hudeyda kentinde hükümet yanlısı gruplar ile Şii Husi milisleri arasında bugün çatışmalar yeniden başladı. Çatışmaların yoğunlaştığı bölgede yüzbinlerce sivilin yaşadığı her iki gücün ateşi altında kalma tehlikesi olduğu belirtiliyor.

Yemen’in Hudeyda kentinde hükümet yanlısı güçler ile Husi milisleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 5 gündür yaşanan çatışmalarda en az 150 kişi ölürken, bölgedeki sivillerini iki ateş arasında kalma tehlikesine dikkat çekiliyor.

150 ölü arasında bugün sabah saatlerinde Balij kentindeki iki hastaneye getirilen 49 Husi milisleri de yer alıyor.

Milisler hava saldırıları ile birlikte düzenlenen saldırıların çok şiddetli olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin desteklediği koalisyon güçleri ise yoğun bir saldırı düzenlemeyi planlamadıklarını, liman kenti olan Hudeyda’da “güvenlik” noktalarının genişletilmesinin hesaplandığını kaydetti.

Hükümet yanlısı güçlerin sorumluları ise yaptıkları açıklamada kenti tamamen kuşatmaya alarak Şii Husi milislerinin lojistik yollarını kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Askeri saldırıların yoğunlaşması, Birleşmiş Milletler’in (BM) ülkede insani krizin arttığı ve 14 milyon Yemenlinin açlık ile mücadele ettiği yönündeki açıklamaları ile aynı zamana denk geldi. BM, bütün tarafları masaya oturarak sorunu çözme çağrısında bulunmuştu.