Humanité : Sessiz olun, diktatör Erdoğan katlediyor !

Fransız Humanité gazetesi, Türk devletinin Efrîn’deki katliamlarını ve batının sessizliğine tepki gösteren bir editör yazısı yayınladı.

“Efrîn katliamı mı dediniz?” başlıklı editör yazısında Jean-Emmanuel Ducoin’ın imzası yer aldı.

“Sessiz olun! Diktatör Recep Tayyip Erdoğan katlediyor” diye başlayan yazıda, Efrîn’den en alarm verici haberlerin geldiğini belirtti. Efrîn’in havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombalandığını kaydeden gazete Efrîn için “şehit kent” tanımını kullandı. Fransız yetkililer ve medya daha önce Kobanê için de “şehit kent” tanımını yapmıştı.

Sivillere yönelik saldırılara dikkat çeken gazete, “Bu programlı bir katliam, Kürtler karşı Türk ‘cumhurbaşkanı ve paramiliterleri olan DAİŞ İslamcılarının yürüttüğü topyekün bir savaştan başka bir şey değildir” dedi.

Gazete şöyle devam etti: “Erdoğan kan içinde kendi bölgesel hakimiyetini kuruyor. Bunun jeopolitik etkileri tüm bölgeyi istikrarsızlaştırabilir ya da dünya dengesini bozabilir.”

Kürtlerin DAİŞ çetelerine karşı verdiği mücadelenin unutulamayacağını kaydeden gazete, “Erdoğan’ın Kürt halkını her yerde, Suriye’ye kadar, Efrîn’e kadar katletmek istediğini nasıl görülmez?” diye sordu.

Efrîn’i “Erdoğan ve İslamcı dindaşlarının çılgınlığından kurtarmak için” zamanın daraldığını yazan gazete, görünür bir etnik temizliğe karşı Avrupa’da vicdanları uyandırmak, BM’yi diktatörü tüm olanaklarla durdurmaya zorlamak gerektiğini kaydetti. Humanité, ilgili batılı ülkelerin sessizliği ve hareketsizliği çok sürdüğü tepkisinde bulundu.