Irak’ta DAİŞ üyesi Fransız kadına ömür boyu hapis

DAİŞ çetelerinin Suriye ve Irak’ta büyük oranda bitirilmeleri ardından Avrupa’dan giden üyelerinin geri dönüşünden endişe edilirken, Irak yargısı, Fransız bir çetenin eşine ömür boyu hapis cezası verdi.

Bağdat’taki bir mahkemede görülen davada, 2014 yılında çocuklarıyla birlikte Türkiye’ye giden ve buradan DAİŞ’e katılan Djamila Boutoutaou’ya ömür boyu hapis cezasına hükmedildi.

Dünyanın en sert anti-terörizm yasalarına sahip Irak’ta yargılanan Djamila Boutoutaou savunmasında, çocuklarıyla ‘Türkiye’ye tatile gittiğini’ iddia etti. Daha sonra DAİŞ’e katıldığını öğrendiği eşinin kendisini kandırdığını ve Irak’a geçmesini istediğini söyleyen kadın çete üyesi, çetelere isteği dışında katılmak zorunda kaldığını savundu.

Fransız çete üyesi kadın, İstanbul’dan kendilerini Irak’a götüren kişinin Ebu Qurtubi adında biri olduğunu söylerken, başka detay vermedi. Ayrıca Musul yakınlarında öldürülen eşini görmediğini de savundu.

Irak’ta ve Rojava’da çok sayıda Fransız vatandaşı DAİŞ çetesinin tutuklu olduğu biliniyor. Fransa Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda bu çetelerin Rojava’daki yerel mahkemelerce yargılanmasını kabul edeceklerini duyurmuştu.