Kaliforniya alevler arasında, onbinlerce kişi tahliye edildi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde orman yangınları nedeniyle binlerce hektarlık alan yok olurken onbinlerce kişi tahliye edildi.

Eyaletin kuzeyinde ve Los Angeles bölgesinde üç orman yangını, onbinlerce kişinin tahliye edilmesine neden oldu. Yetkililer, ölü ve yaralıların da olduğunu bildirirken, net bir bilanço henüz verilemedi.

“Camp Fire” adı verilen orman yangını, Kaliforniya’nın kuzeyindeki Paradise kentinde büyük hasara yol açtı. Bölgeden 26 bin kişi tahliye edildi. Yerel kaynaklar, kentin alevler arasında kalarak yok olduğunu belirtiyor.

“Woolsey Fire” adı verilen diğer bir yangın Los Angeles’in kuzey batısındaki Ventura kontluğundaki Thousand Oaks’ta etkili oldu. Aynı bölgede Çarşamba akşamı düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Yetkililer, 75 bin kişinin bu bölgeden tahliye edilmesi emrini verdi.

Üçüncü yangına “Hill Fire” adı verildi. Bu yangın da Ventura kontluğunda çıktı ve Perşembe akşamı 4 bini hekratı aşkın alanı kül etti.


Kaliforniya, 2017 yılının başından bu yana şiddetli yangınlara konu oluyor. Onlarca kişi bu yangınların kurbanı oldu. Eylül ayında çıkan Mendocino Complex yangını iki ayda ancak kontrol altına alınabildi. Sözkonusu orman yangını, 190 bin hektarlık alanı yok etti.