KCK Berhem Salih’i kutladı: Son derece önemli buluyoruz

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Salı günü yapılan oylamada Irak Cumhurbaşkanı seçilen YNK’nin adayı Berhem Salih’i kutladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Salı günü ikinci tur oylamada Irak Cumhurbaşkanı seçilen YNK’nin adayı Berhem Salih’i kutladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Salı günü Irak Parlamentosunda yapılan oylama ile Irak Cumhurbaşkanlığına seçilen Dr. Berhem Salih’e kutlama mesajı gönderdi.

Salih’in Cumhurbaşkanı seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren KCK, “Çok ağır siyasi ve ekonomik ile toplumsal sorunların yaşadığı bir süreçte Sayın Berhem Salih’in böylesi kritik bir makama gelmesini son derece önemli buluyoruz” dedi.

KCK’nin kutlama mesajı şöyle: “Irak Parlamentosunun gerçekleştirdiği seçim neticesinde Parlamento üyelerinin büyük çoğunluğun desteğiyle Sayın Dr. Berhem Salih’in Cumhurbaşkanı seçilmesini memnuniyetle karşılıyor ve kendisini tebrik ediyoruz. Sayın Berhem Salih’in üslendiği bu ağır görev ve sorumluluğun tüm Irak halkları için hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Gerek Kürdistan ve Irak’ta, gerekse ortadoğu’da çok ağır siyasi ve ekonomik ile toplumsal sorunların yaşadığı bir süreçte Sayın Berhem Salih’in böylesi kritik bir makama gelmesini son derece önemli buluyoruz.

Sayın Berhem Salih’in çok çeşitli etnik, dini ve mezhebi toplumsal farklılıkların iradesini temsil eden parlamentonun her kesiminden destek alarak cumhurbaşkanı seçilmesi çok önemli ve dğerlidir. Bu durum Sayın Berhem Salih’in siyasi hayatı boyunca Irak’ta yaşayan tüm toplumsal ve siyasi kesimlerle olan muhabetinin bir sonucu olduğu kadar tüm halkların sorunlarının çözümüne dair kendisine olan güven ve beklentilerinin de ifadesidir.

Sayın Berhem Salih’in kendisine olan bu güven ve beklentilere layıkıyla cevap olacağına inanıyoruz. Zihniyet ve siyaseti ile Irak halklarının etnik, dini ve mezhebi milliyetçiliklerin kıskacından kurtularak demokratik bir zihniyet ve yaşam kurmasında ön açıcı olmasını temenni ediyoruz.

Başta Kürt sorunu olmak üzere Irak’taki tüm siyasi, ekonomik ve toplumsal sorunların demokratik ilke ve değerler temelinde çözümüne ön ayak olmasını diliyoruz. Bu temelde bir kez daha Sayın Berhem Salih’in Irak Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden duyduğumuz memnuniyeti ifade ederek kendisini tebrik ediyoruz.”