KCK: Fedai gerillamız karşısında Türk ordusunun başarı şansı yok

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kuzey ve Güney Kürdistan’da Türk ordusuna ağır darbeler vuran gerilla güçlerini kutladı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yayımlanan yazılı mesajda, gerilla güçlerinin Türk ordusunu birçok yerde bozguna uğrattığı vurgulandı.

Son günlerde gerçekleştirilen bir dizi eyleme dikkat çekilen KCK açıklamasında, ‘’ne yaparsa yapsın, hangi tekniği kullanırsa kullansın fedai gerillamız karşısında Türk ordusunun başarı şansı yoktur’’ denildi.

KCK’nin yayınladığı mesaj şöyle:

‘’Önder Apo’nun ve halkımızın fedaileri olan özgürlük gerillalarımız bahara girişten bugüne kadar yüzlerce faşist askeri gücü zengin taktik eylemlerle öldürmüştür. Son bir hafta içinde Ağrı’da, Bradost alanındaki Lelîkan ve Ebdilkovi’de ve tepe Xwedê’de 70’ten fazla soykırımcı sömürgeci askerin öldürülmesiyle AKP-MHP faşist iktidarının Medya Savunma Alanları işgaline karşı sert karşılık verilmiştir. Düşman Bradost alanını işgal ettiğine pişman ettirilmektedir. Bu eylemler Türk ordusunun saldırılarına karşı gerillanın zengin eylem taktikleriyle karşılık verdiğini göstermiştir. Bu büyük eylemlerin kayıp verilmeden gerçekleştirilmesi gerillanın vuruş gücünde yetkinleşmesinin sonucudur. Zengin taktiklerle kayıp vermeden bu eylemleri geliştiren Serhat Eyalet Komutanlığını, Medya Savunma Alanları Komutanlığını kutluyoruz. Bradost alanında Lêlîkan tepesinde Türk askerlerine her gün darbe vurulması, buradaki askerlerin savaşacak iradelerinin kırılmasını sağlamış bulunuyorsunuz.

TÜRK ORDUSUNUN GERİLLA KARŞISINDA BAŞARI ŞANSI YOKTUR

Lêlîkan ve Xakurkê alanlarında eylemlerde sağ kalan askerlerin kısa sürede çekilip yerine yeni askerler getirmeleri düşmanın ne duruma düştüğünü göstermektedir. Türk ordusunun karada savaşma gücü kalmadığı Lêlîkan ve Xakurkê’deki eylemler sonrasında bir daha görülmüştür. Ne yaparsa yapsın, hangi tekniği kullanırsa kullansın fedai gerillamız karşısında Türk ordusunun başarı şansı yoktur. AKP-MHP faşizmi tüm imkânlarını savaşa sarf ederek, askerleri zorla savaş alanına sürerek iktidarını ayakta tutmaya çalışmaktadır. Ancak siz gerillaların ve halkımızın direnişiyle bu faşist saldırganlığın sonu getirilecektir. AKP-MHP faşizmi askerleri ölüme sürüklediği için mutlaka bir gün Türkiye halklarına ve insanlığa hesap verecektir.

SALDIRILAR MUTLAKA KIRILACAKTIR

İşgal ettiği alanları soykırımcı sömürgeci faşist askeri güçlere dar eden Xakurkê askeri güçleri komutanları ve savaşçılarını tüm halkımız adına bir daha kutluyoruz, başarılı eylemlerinin devamını diliyoruz.

AKP-MHP faşizminin son yıllarda halka ve gerillaya karşı sürdürdüğü saldırı politikası gerillanın ve halkımızın direnişi ve eylemleriyle mutlaka kırılacak; sadece Kürtler ve Türkiye halkları değil tüm Ortadoğu halkları bu demokrasi düşmanı faşist güçlerden kurtulacaktır.’’