Komünist Parti’den Putin’e tepki: Karalamayı bırak!

Rusya Komünist Partisi, başkan adayına karşı yürütülen karalama kampanyasına son verilmesini istedi. Komünist Parti, kampanyanın Kremlin Sarayı tarafından yürütüldüğü tepkisinde bulundu.

Komünist Parti’nin tarihi lideri Guennadi Ziuganov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yazdığı açık mektupta “İktidar Rus medyasındaki başıboş karalayıcıları susturmalı ve vatandaşlara özgü seçim sunmalı” dedi

Rusya 18 Mart’ta seçimlere gidiyor. Komünistleri sürpriz adayı Pavel Grudinin, haftalardır Kremlin yanlısı medyada çok negatif haberlere konu oluyor. Putin yanlısı medya, Grudinin’i özellikle yurt dışında banka hesabı ve gayrı menkul sahibi olmakla suçluyor.

Aynı zamanda bir iş adayı olan Grudinin anketlerde ikinci sırada yer alıyor ama Putin’i çok gerilerden takip ediyor. Anketler Grudinin’e yüzde 7, Putin’e yüzde 70 oranında oy veriyor.

Komünist Parti, Grudinin’e karşı devlet tarafından “organizeli bir kararlama kampanyası” yürütüldüğünü belirtirken, Ocak ayından bu yana çıkan haberlerin yüzde 60’ının negatif olduğunu ifade etti.

57 yaşındaki Grudinin, Moskova banliyösünde meyve ve süt ürünleri çiftliği “Sovkhoze Lenin”in müdürlüğünü yapıyor. Hükümetin bazı politikalarını eleştiren ve Stalin’i öven Grudinin, Putin’i kişisel olarak hedef almaktan uzak duruyor.

AFP’ye konuşan siyasi analist Konstantin Kalaçev, “Kremlin Grudinin’in olası bir başarısından korkuyor. İktidar Grudinin’in komünistlere ayrılan alanın dışına çıkmasını istemiyor çünkü onun yükselişi Rusların Vladimir Putin’e koşulsuz desteğinin zan altına koyacak” dedi.