Kongo'da Ebola salgını: 27 kişi öldü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde iki hafta önce ortaya çıkan Ebola virüsünden dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü ve Kongolu yetkililer, Mbandaka kentinde doğrulanan bir vakanın daha hayatını kaybettiğini açıkladı. 1.2 milyon nüfuslu Mbandaka kenti, başkent Kinşasa’ya 700 kilometre mesafede bulunuyor.

20 Mayıs’tan bu yana ülkenin kuzey doğusunda Ebola salgını nedeniyle 27 kişi hayatını kaybetti. Toplamda 51 doğrulanmış veya şüpheli vaka tespit edilmişti.

Kongo makamları ve Dünya Saülık Örgütü, Mbandaka’da Ebola virüsüne karşı Pazartesi günü “hedefli aşı” kampanyası başlattı. İlk aşılar, on dolayında sağlıkçıya yapıldı. Toplamda 600’den fazla kişinin aşılanması hedefleniyor. Bunlar sağlık personeli, hastalarla temas kuranlar ve temas kuranlara temas edenlerden oluşuyor. Yetkililer Ebola salgınına karşı 8.500 doz aşı ellerine ulaştığını açıkladı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti topraklarında 1976 yılından bu yana dokuz kez Ebola salgını yaşandı. Sonuncusu 2017’de ortaya çıkmış ve 4 kişi hayatını kaybetmişti.