"Kürtler teröristse Gestapo’ya direnen Fransızlar da teröristtir"

Fransız yazar Patrice Franceschi, Le Monde gazetesinde yayınlanan makalesinde “Suriye’de Kürtler’i kendi kaderine terk etmek, terörist şebekelerin yeniden oluşmasını teşvik edeceğini” söyledi.

Le Monde gazetesinde yer alan Patrice Franceschi imzalı makalede, Avrupa’nın Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Efrîn’e saldırmasına izin vermesi halinde saldırıların hedefi olarak kalmaya devam edeceği vurgulandı.

Makalede şu ifadeler dikkat çekti: “Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırısını gerekçelendirmek için Kürtlerin güney sınırını tehdit ettiğini ve diğer teröristlerden farkı olmadığını ileri sürüyor. Propaganda meselesidir. Goebbels de bölgedeki en iyi ittifaklarımızı terk etmemizi sağlamak ve çıkarlarımıza karşı oynamak için daha iyisini yapamazdı. Ama ortak düşmanımız olan İslam Devleti örgütünü yenmek için bize yardım eden Kürtleri gerçekten unutabilir miyiz? Erdoğan Fransa’nın teröristlerle suç ortaklığı yaptığını söyleyebilir mi?”

Bir aydır Türkiye’nin Kürtleri karalamak ve kirletmek için propaganda yaptığını belirten Franceschi, bunun için Fransa’daki Türk lobilerinin kullanıldığına dikkat çekti.

Franceschi şunları ekledi:

“Bu genelleşen dezenformasyona, bu ‘fake news’ hastalığına karşı sesimi yükseltiyorum. Beş yıldır Kürtlere mücadelelerinde eşlik ediyorum ve teröristleri hangi tarafta olduğunu ve Efrîn’in bu saldırıdan önce nasıl olduğunu çok iyi biliyorum. Efrîn tamamen savaşın dışında bir bölgeydi. Kimse bana başka bir hikaye anlatamaz. Eğer Suriye Kürtleri terörist ise, o zaman Gestapo’nun yaptığı gibi Fransız direnişçilerle aynı kefededir.”