GÖRÜNTÜLÜ

Kürtler Strasbourg’da CPT’yi göreve çağırıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit karşısında Avrupa Konseyi ve CPT'yi sorumluluklarını yerine getirmesi için Strasbourg’da Kürtler ve dostları toplanırken, Kürt temsilciler bir kez daha CPT’yi görevini yapmaya çağırdı.

Strasbourg’daki mitingin başlamasından önce ANF’ye konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever ve DEM-NED Eşbaşkanı Engin Yurtsever, Avrupa kurumlarının tecrit karşısındaki sessizliklerine tepki göstererek,  İşkenceyi Önleme Komitesi’ni (CPT) sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırdı. 

KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır tecrit altında olduğunu, Kürt halkının da 25 yıldır bu tecride karşı Avrupa kurumları önünde eylemde olduğunu belirtti. 

Engin Sever, “Kürt halkının talebi şudur: Önder Apo, Kürt halkının kimliğidir. Önder Apo, Kürt halkının özgürlüğüdür. CPT ve Avrupa Konseyi de şunlara cevap vermeli: İmralı’da ne oluyor? Önder Apo ile neden görüşme yapılmıyor?” dedi. 

Kürt halkının önümüzdeki dönemlerde daha büyük eylemler yapacağını ifade eden Engin Sever, 10 Ekim 2023’te Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununda siyasi çözüm talebiyle başlatılan hamleyi de hatırlatarak, “Kürt halkı her alanda eylemlerini sürdürüyor. CPT ve Avrupa Konseyi de (Türk devleti ile) ortaklığını ve sessizliğini sonlandırmalı ve Kürt halkının taleplerine cevap olmalı” şeklinde konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyleyen DEM-NED Eşbaşkanı Engin Yurtsever ise, “Kürt halkının özgürlük mücadelesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şahsında somutlaşmıştır. Bugün onun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Onun tecrit edilmesi bizim tecrit edilmemizdir” ifadelerini kullandı. 

Engin Yurtsever, “Tecridi kaldırmak yetmez, fiziki özgürlüğünü de sağlayarak halkının içinde olmasını sağlamak zorundayız. Bu bizim için hem bir borç, hem de bir sorumluluktur” diyerek bütün Kürt halkı ve dostlarını “bu uzun soluklu mücadele içinde yer almaya” çağırdı.