Liberal Parti’den ABD’ye: Kürt halkı bu kararı kabul etmez

Kürdistan Liberal Parti Merkez Komite üyesi Ferhad Têlo, ABD’nin PKK yöneticilerini hedef alan kararına tepki göstererek, Kürt halkının bunu asla kabul etmeyeceğini belirtti. Telo, ABD’yi kararını geri çekmeye çağırdı.

Rojava ve Kuzey Suriye’de faaliyet yürüten Kürdistan Liberal Parti’nin Merkez Komite üyesi Ferhad Têlo, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve ABD’nin geçen hafta PKK’nin üç yöneticisinin başına ödül koyma kararına ilişkin ANF’ye konuştu. Têlo, Kürt halkı ve bölge halklarının bu kararı tanımayacağını ifade etti.

ABD ve Rusya'nın “Kürt halkının iradesini kırmaya yeminli” Türk devletine göz yumarak bölgedeki kaosu derinleştirdiği tepkisinde bulunan Têlo, Türk devletinin bölgedeki “terör odaklarının hamisi” olduğunun bilinmesine rağmen söz konusu ülkelerin kendi çıkarları için Erdoğan ve partisine göz yumduklarını söyledi.

ÖCALAN’A TECRİT ORTADOĞU İÇİN TEHDİTTİR

AKP rejiminin başta Suriye, Irak ve Türkiye'de yaşanan derin krizleri gördükten sonra, son üç yıldır Öcalan'a tecrit uyguladığına dikkat çeken Têlo, şöyle konuştu:

"Önder Apo Kürt halkının iradesidir, özgürlük mücadelesinde ne kadar etkili olduğunu görülüp 3 yıldır tecrit altında tutuluyor. Tecrit koşullarını her gün daha çok ağırlaştırıyorlar. Amaçları Kürt halkının iradesini kırmak, Kürt özgürlük mücadelesini etkisiz kılma çabalarıdır. Bizler Liberal Parti olarak ve Kürdistanlı bir birey olarak diyoruz ki Önder Apo üzerindeki tecrit bütün Kürdistan ve Ortadoğu halklarının üzerinde bir tehdittir.”

'BÖLGE HALKLARINI BİRBİRİNE KIRDIRTMAK İSTİYORLAR'

Têlo, Rojava ve Kuzey Suriye'de Öcalan'ın perspektifleri doğrultusunda bir devrim yaşandığını ve başta Türk devleti olmak üzere birçok gücün de bu devrimi boğmaya çabaladıklarını dile getirdi.

Têlo, "Şimdi de görüyoruz ki faşist, sömürgeci Türk devleti, Efrîn’e nasıl saldırdıysa yine aynı şekilde Girê Spî, Kobanê, Serêkaniyê ve Dêrik'e saldırıyor. Erdoğan nasıl ki DAİŞ'e, El Nusra'ya ve diğer çete gruplarına yardım ettiyse yardım ettiyse, şimdi de özelde Kürt halkı, genelde ise bütün bölge halklarının iradesini kırmak ve halklar arasında savaş çıkarmaya çalışıyor" diye konuştu.

RUSYA VE TÜRK DEVLETİNİN KÜRT KARŞITI İTTİFAKI

Türk devletinin Kürt halkının iradesini kırmak için bir yandan ABD ile bir yandan da Rusya ile ilişki geliştirdiğini vurgulayan Têlo, şöyle devam etti: "Daha düne kadar Kürt halkının haklarının olduğunu ve bizi rejimle bir araya getirmeye çalışan Rusya, bugün Türk devletinin yanında yer alıyor. Bugün bölgemizde çıkarılmaya çalışılan karışıklıklarını önemli bir ayağı da Rusya ile Türk devletinin yaptığı ittifaktır."

'KÜRTLER OLARAK KABUL ETMİYORUZ'

ABD'nin ise Kürtler arasında ayrılık çıkarma temelinde Kuzey Kürdistan halkına düşmanlık yaptığını söyleyen Têlo, şunları ekledi: "Kürt halkının 3 öncüsü olan Sayın Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’ı, yani Önder Apo’nun yol arkadaşlarını, yurtseverleri, her şeyini demokrasi için, halkın özgürlüğüne adamış kişileri hedef haline getirmiştir. Onlar hakkında bilgi veren kişilere ödül verileceğini açıklıyor. Ama ABD çok iyi biliyor ki asıl terörist çete gruplarına destek veren, onları besleyen Erdoğan’dır. Şengal’de Êzidî halkımızı DAİŞ zulmünden kurtaran ve koruyan özgürleştiren ise; PKK ve onun Öncü kadrolarıdır. Amerika terörün kim ve ne olduğunu iyi biliyor ve kendi çıkarlarını düşünerek yaklaştığı için bugün öncüler hakkında böyle bir karara gidiyor. Bizler bu karara sonuna kadar karşıyız ve kabul etmiyoruz."

'BU KARARLARDAN VAZGEÇİN'

ABD, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türk devletinin Kürt halkına yönelik katliamlarına göz yumduklarını kaydeden Kürdistan Liberal Parti Merkez Komite üyesi Ferhad Têlo, şunları dile getirdi:

"Türk devleti Kuzey Kürdistan'da Sur'u, Cizre’yi, Nusaybin’i, Şırnak’ı ve birçok Kürt kentini yerle bir ettiğinde de bunlar yine sessizdi. Onbinlerce insanı işten attıklarında, seçilmişleri zindana attıklarında yine sessiz kaldılar. Türk devletinin çetelere verdiği desteğe sessiz kaldılar. Kendi temsili demokrasi ölçülerini bile tutturamadıkları bir yana, Erdoğan'ı korumaya devam ediyorlar. Bunların artık kabul edilmemesi gerektiğini belirtiyoruz. Bizler Liberal Parti olarak bu güçleri ve kurumları Kürtler aleyhinde alınmış olan bu kararlardan vazgeçmeye çağırıyoruz."