Macron: Türkiye ve Rusya Afrika'da Fransız karşıtı kampanya yürütüyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ve Rusya'nın Afrika'da "Fransız karşıtlığını besleyen" bir strateji izlediği tepkisinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Jeune Afrique gazetesine verdiği mülakatta, "Kimi zaman Afrikalı yöneticiler tarafından, ama her şeyden önce Türkiye veya Rusya gibi sömürgecilik sonrası duygu ile oynayan yabancı güçler tarafından yürütülen bir strateji uygulama" dedi.

Macron, "Saf olmamak gerek: Ses getiren, videolar yapan, Fransızca dilli medyada varlık gösterenlerin çoğu Rusya veya Türkiye tarafından koşullandırılmış" diye ekledi.

Fransa ve Afrika arasında bir sevgiye dayalı bir tarih olduğunu savunan Macron, "Geçmişimizin tutsağı olmamalıyız" diye belirtti.

Macron, "Benim, bu hikayeyle ilgili olarak her zaman tamamen özümsenmiş bir hakikat söylemim olmuştur. Fransa'nın bulunduğu her yerde, birbirine karıştı. Aynı zamanda kreolizasyon, melezleşme, karma evliliklerin ülkesi oldu. İnsan maceralarına izin verilen bir ülke. Diğerleri Afrika'da sömürge biçiminde var olmuş ve asla birbirine karışmamışlar. Hoşumuza gitse de gitmese de Fransa'nın Afrika'nın bir parçası payı var. Kaderimiz birbiriyle bağlantılı" şeklinde konuştu.