Mangkhut kasırgası Filipinler’den sonra Çin’i vurdu

Mangkhut kasırgası, Filipinler’de en az 59 kişinin ölümüne yol açtıktan sonra Çin’i vurdu. Çin’de de bir çok kişinin öldüğü bildirildi.

Kasırga Pazar günü Çin’in güney doğusundaki Guangdong vilayetinde yer alan Jiangmen kentine ulaştı. Yetkililer 2.37 milyon kişinin tahliye edildiğini ve onbinlerce balıkçı gemisine limana dönmeleri talimatı verildiğini açıkladı.

Resmi televizyon kanalı CCTV’ye göre eyalette kasırga nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

Jiangmen’den Hong Kong’da kaosa yol açan kasırga nedeniyle en az 213 kişi yaralandı. Yerel yetkililere göre Hong Kong’da camlar kırıldı, ağaçlar köklerinden söküldü ve binalar tahrip oldu.

Yılın başından bu yana dünyadaki en şiddetli kasırga olarak değerlendirilen Mangkhut, Filipinler’in en büyük adası olan Luçon’un kuzeyindeki tarımsal alanları kırıp geçirdi, su baskınları ve toprak kaymalarına yol açtı. Pazar akşamı bir açıklama yapan Filipinler polisi 59 kişinin kasırgada hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yetkililer toprak altında kalanları aramaya devam ediyor. Toprak kayması nedeniyle 20 dolayında maden işçisi toprak altında kaldı. Bu işçilerin hayatını kaybettikleri tahmin ediliyor.