Mawda’yı vuran polis ‘kasıtsız’ cinayetten yargılanacak

Belçika’da 2018 yılında mültecileri taşıyan araca ateş açan ve Kürt kız çocuğu Mawda’nın hayatını kaybetmesine neden olan polis “kasıtsız cinayetten” yargılanacak.

Belçika adaleti iki yılı aşkın bir süredir gündemde olan Kürt kızı Mawda için kararını verdi.

Mawda’nın ölümüne sebebiyet veren polis bir ceza mahkemesi önünde “kasıtsız cinayetten” yargılanacak. Bu karar 8 Temmuz günü Mons mahkemesinde basına kapalı bir duruşmada alındı.

Mawda’nın aile avukatı Selma Benkhelifa “kasıtlı cinayetten” yargılama talep ediyordu ancak, sunulan gerekçeler kabul edilmedi.

Haziran ayında ANF’ye davaya ilişkin bilgi veren avukat Benkhelifa, “Savcı olayları kasıtsız cinayet olarak tanımlıyor. Biz kasıtlı cinayet olarak yeniden bir tanımlama yapılmasını ya da en azından kasıtsız şekilde ölüme sebebiyet veren kasıtlı vuruş ve yaralanma olarak ele alınmasını istiyoruz” demişti.

Benkhelifa, “Polisin küçük Mawda’yı öldürmek istemediği açık olsa bile, göçmenlerin bulunduğu bir kamyonete ateş açtı ve bu ateş kasıtlıydı” diye eklemişti.

Kürt kızı Mawda, 17 Mayıs 2018’de göçmenleri taşıyan ve Birleşik Krallık’a doğru giden bir aracı takibe almış, takip sırasında açılan ateş sonucu Mawda başından vurularak hayatını kaybetmişti.