Metîna'ya işgal saldırısı: 3 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Metîna’ya yönelik işgal saldırısının sürdüğünü belirten HPG, gerçekleştirilen eylemde 3 işgalci Türk askerinin cezalandırıldığını ifade etti.

İŞGAL SADIRISI AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, “İşgalci Türk ordusunun Metîna’ya yönelik işgal saldırısı, kara ve hava bombardımanı devam etmektedir. Güçlerimiz işgalcilere karşılık vererek eylem gerçekleştirmiş ve 3 işgalciyi cezalandırmıştır” dedi.

HPG, gerçekleştirilen eylemler ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“Metîna bölgesi;

21 Nisan saat 14:30’da Şêlazê alanındaki işgalcilere saldırı taktiği ile eylem gerçekleştirildi. İki koldan ferdi ve orta otomatik silahlar ile vurulan 3 işgalci cezalandırıldı.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

20 Nisan saat 11:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

20 Nisan saat 12:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile hedeflenerek imha edildi.

21 Nisan saat 13:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

21 Nisan günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimiz 1 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

19, 20 ve 21 Nisan’da Metîna bölgesinin Golka, Bêşîlî Direniş Alanı 2 kez, Xakurkê bölgesinin Goşînê alanı 1 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê Cûdî Direniş Alanı 9 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Girê Reşît alanı 2 kez olmak üzere toplam; 16 kez savaş uçakları ile bombalandı.

19 ve 20 Nisan’da Metîna bölgesinin Girê Şehîd Kerîm, Girê Şehîd Çekdar, Serê Metîna, Girê Ortê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”