Moskova’da 200’ü aşkın gözaltı

Rusya’nın başkenti Moskova’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bir gazeteci ile dayanışma eyleminde 200’ü aşkın kişi gözaltına alındı.

Gazeteci Ivan Golunov, uyuşturucu ticareti ile suçlanmış ancak yoğun tepkiler ardından Salı günü serbest bırakılmıştı. Araştırmacı gazeteci, özellikle elitlerin yolsuzlukları üzerine detaylı araştırma haberleri ile tanınıyor.

Gulanov ile dayanışmak amacıyla Moskova’da yapılan bir gösteriye polis müdahale etti.

Yetkililer, müdahaleye eylemin izinsiz olmasını gerekçe gösteriler. Polis, yaptığı açıklamada 200’ü aşkın kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Gözaltına alınanlar arasında, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif isim Aleksey Navalni ile bir çok gazeteci de yer alıyor. Vovaya Gazeta, Kommersant ve Alman Der Spiegel çalışanları da gözaltına alınan gazeteciler arasında bulunuyor.

Son yıllarda bir çok soruşturma ve tutuklamaya konu olan Navalni, “İktidar Golunov davasındaki harika dayanışma eyleminden korkunç derecede ürküyor. Onlar için önemli olan, öncelikle genel dayanışmayı kırmak, ardından yıldırmak ve ısrar edenleri hapsetmek” dedi.