Nijerya’da intihar saldırısı: 31 ölü

Nijerya’nın Dambao kentinde düzenlenen intihar saldırılarında 31 kişi yaşamını yitirdi. Boko Haram çeteleri, kız çocuklarını intihar saldırganı olarak kullanmaya devam ediyor.

Boko Haram çeteleri, Nijerya’da kaçırdığı kız çocuklarını intihar saldırılarında kullanmaya devam ediyor. AFP’ye konuşan polis kaynakları, “Olay yerine gittiğimizde saldırının 6 küçük kız çocuğu tarafından düzenlendiğini gördük. Kız çocuklarının başları kesilmişti. Kız çocuklarının yaşları ise 7-10 arasında değişiyordu” diye konuştu.

Borno Eyaleti’ne bağlı Damboa kentinde düzenlenen iki saldırıda 31 kişi ölürken, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırıların Ramazan Bayramı’nı kutlayanları hedef aldığı da polis kaynakları tarafından belirtildi. Saldırıdan sonra silahlı kişilerin bölgeyi silahlarla taradığı da öğrenildi.

Yerel bir yetkili ise ölü sayısına ilişkin bilgileri doğrularken, “Son açıklanan bilanço doğrudur, ancak yaralıların bazılarının durumu ağır ve yaşamlarını yitirebilirler” açıklamasında bulundu. Yetkili, birçok kişinin, saldırı sonrasındaki taramada yaralandığını da belirtti.

1 Mayıs’ta da Mubi kentindeki bir camiye düzenlenen saldırıda 86 kişi yaşamını yitirmişti.

Nijerya’da 9 yıldır yaşanan çatışmalarda 20 bin kişi ölürken, Nijerya’nın kuzeyi ile Nijer, Çad ve Kamerun’da insani kriz yaşanmıştı.