Oromo Kurtuluş Cephesi Etiyopya'ya döndü: Kazanan özgürlük olacak

Oromo Kurtuluş Cephesi yöneticilerinin Etiyopya’ya geri dönüşü başkent Addis Ababa’da halk tarafından sevinçle karşılandı.

Etiyopya yönetimi, Oromo Kurtuluş Cephesi yöneticilerinin ülkeye dönüş yasağını kaldırdı. Ülkede binlerce kişi, dönüş yasağı kalkan Oromo Kurtuluş Cephesi (OLF) liderlerini karşılamak için toplandı. OLF üyelerinin dönüşü başkent Addis Ababa'da müzik ve danslarla kutlandı.

İBSA: GÜNÜN SONUNDA KAZANAN ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK OLACAK

Kitlesel karşılamada konuşan Oromo Kurtuluş Cephesi lideri Davud İbsa şöyle dedi: “Bu dünyada gerçek ve yalan, iyilik ve kötülük, sevgi ve nefret, özgürlük ve kölelik, eşitlik ve eşitsizlik var; ve bu zıtlıklar sürekli mücadele içindeler. Fakat günün sonunda kazanan gerçek, iyilik, sevgi, özgürlük ve eşitlik olacaktır.”

Etiyopya’da son zamanlarda yapılan siyasal reformlar kapsamında Oromo Kurtuluş Cephesi’nin dönüş yasağı da kaldırılmıştı.

OROMO KURTULUŞ CEPHESİ KİMDİR?

'Halkların kendi kaderini tayin hakkı' çerçevesinde 1973'te kurulan Oromo Kurtuluş Cephesi (OLF), Etiyopya nüfusunun yaklaşık yüzde 35'ini oluşturan Oromo halkını temsil ediyor.

Kültürel ve siyasal haklarını elde etmek için mücadele başlatan OLF üyeleri, Etiyopya hükümeti tarafından ‘terörist grup’ olarak ilan edilmiş ve yasaklanmıştı.

Oromo Kurtuluş Cephesi’nin ülkeye dönüşü, uzun yıllardır Etiyopya’da devam eden silahlı çatışmaların sonlandırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.