Prens Salman: Türkiye 'şer üçgeni'nde yer alıyor

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Salman, Türkiye’nin İran ve radikal İslamcı gruplarla birlikte ‘şer üçgeni’nde yer aldığını söyledi.

Mısır gazetesi El Şoruk’a göre prens Muhammed Bin Salman, hafta sonu Kahire ziyareti sırasında bu tanımı kullandı. Veliah prensin “mevcut şer üçgeninin İran, Türkiye ve radikal İslamcı grupları kapsadığını” söylediği belirtildi.

Türk devleti Suriye krizinde İran ile birlikte hareket ediyor. İran Suudi Arabistan’ın en büyük bölgesel rakibi durumunda. Suudi prensi, Türkiye’ye Katar’ın ittifakı olduğu için de tepki gösteriyor. Katar bir çok Körfez ülkesi ile yaşanan krizin merkezinde bulunuyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, Haziran ayında Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmiş ve ticari yaptırımlar uygulamıştı. Katar, terörizmi desteklemek ve İran ile yakınlaşmakla suçlanıyor. Katar’a verilen bir ültimatomda bu ülkedeki Türk üssünün de kapatılması istenmişti.

Suudi prens Katar’la yaşanan krizin uzun yıllar sürebileceğini belirtirken, ABD’nin 1962’de Küba’ya yönelik başlattığı ve halen devam eden ambargosunu örnek gösterdi.