Putin’e göre Rus filosu herhangi bir hedefi yok edebilir!

Rusya Devlet Başkanı St.Petersburg’da büyük bir deniz geçit töreni vesilesiyle, Rus deniz kuvvetlerini överek, dünyanın en güçlü donanmaları arasında olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus filosunun “herhangi bir hedefi yok edebilecek” kapasitede olduğunu ifade etti.

St. Petersburg’da düzenlenen büyük deniz geçit törenine katılan Putin, “Bugün Rus filosu, vatanı ve ulusal çıkarlarımızı yanılmaz bir şekilde savunmak için gereken her şeye sahiptir. Su altında, yüzeyde veya havada herhangi bir düşman hedefini tespit edebiliyor ve gerekirse ölümcül bir darbe vurabiliyoruz” dedi.

Putin’e göre Rusya "kısa ve uzun menzillerde verimli deniz havacılığı, güvenilir kıyı savunma sistemleri ve son teknolojiye sahip yüksek hassasiyetli hipersonik silahlar geliştirerek dünyanın büyük deniz güçleri” arasında yerini aldı. Putin, Rus deniz güçlerinin dünyada dengi olmadığını ve sürekli ve başarılı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini söyledi.

RUSYA’NIN ‘YENİLMEZ’ SİLAHLARI

Batılı güçlerle gerilim yaşayan Rusya, son yıllarda birçok yeni silahının tanıtımını yaptı. Vladimir Putin de bu silahları överek “yenilmez” olarak tasarlandığını açıklamıştı.

               

Bunlar arasında 27 Mach hıza ulaşabilen, rota ve irtifa değiştirebilen yeni kuşak ilk Avangard hipersonik füzeleri Aralık 2019’da Rus ordusuna faaliyete konulmuştu.

Mach 7 hıza ulaşabilen Zirkon füzesi geçen Temmuz ayında test edilmişti. Maksimum 1000 kilometre menzili olan bu füzenin yüzey gemileri ve denizaltılara yerleştirilmesi bekleniyor.

Ayrıca hava kuvvetlerine yönelik hipersojik Kinjal füzesi ve nükleer itmeli Burevestnik füzesi yeni silahlar arasında yer alıyor.

Rusya’nın son model S-500 hava savunma sistemleri ise 20 Temmuz’da başarılı bir şekilde test edilmişti. Bu sistemlerin “dünyada dengi olmadığı” belirtiliyor.