QSD: Sivil yerleşim alanları hedef alınıyor

QSD Basın Merkezi, 6-8 Ocak tarihleri arasında Türk devletinin bir çok sivil yerleşim alanına ağır silahlarla saldırı düzenlediğini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkez, “İşgalci orduya bağlı çete grupları, 6 Ocak günü Til Mihemed ve Ing El Hewa köyüne havan ve obüslerle saldırı düzenledi” dedi.

7 Ocak’ta çete gruplarının ağır silahlar, tank ve obüslerle Til Mihemed köyü ve Süryani Askeri Meclisi mevzilerine saldırdığını belirten QSD, “Süryani Askeri Meclisi’nin saldırılara karşılık vermesiyle çatışma yaşanmıştır” diye ekledi.

Aynı açıklamada, “8 Ocak’ta işgalci orduya bağlı çete grupları Menax ve Feysaliyê köylerindeki Süryani Askeri Meclisi’ne ait mevzilere ve sivil yerleşim alanlarına saldırı girişiminde bulunmuştur. Saldırılara karşılık verilmesiyle yaşanan kısa süreli çatışmada 3 çetenin öldürüldüğü tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Girê Spî’de de sivil yerleşim alanlarının hedef alındığını belirten QSD, şu bilgileri verdi:

“İşgalci ordu Hoşan, Xirbit Kerem, Erîdiyê, Elo, Qiz Alî, Xirbet Faris, Dibis ve Ûm El Beramîl köylerinin ağır silahlarla yoğun bir şekilde bombalamıştır. Ayrıca çete grupları da ağır silahlarla sivil yerleşim yerlerini ve M-4 uluslararası yolunu hedef almıştır. Saldırıda sivillere ait ev ve tarlalarda maddi hasar oluşmuştur.

8 Ocak tarihinde çete grupları birçok koldan Dibis köyüne saldırı girişiminde bulunmuştur. QSD ve YPJ savaşçıları saldırılara karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 4 çete öldürülmüş ve saldırı kırılmıştır.”