Rusya İdlib operasyonuna yeşil ışık yaktı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “teröristlerin son büyük yuvası” olarak tanımladığı İdlib’deki “apseyi” nihai olarak elimine etmeye çağırdı.

Lavrov, Ankara, Tahran ve Moskova’nın Astana görüşmelerinde “çatışmasızlık bölgesi” olarak belirlediği İdlib için “teröristlerin son büyük yuvası” tanımını yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı, şu ifadeleri kullandı: “Çatışmasızlık alanı statüsü üzerine spekülasyon yapmaya çalışan, sivilleri canlı kalkan olarak rehine tutmaya çalışan ve hükümetle görüşmelere hazır silahlı gruplara boyun eğdirmeye çalışan teröristlerin son büyük yuvası.”

Lavrov, Batılıları da İdlib operasyonu önünde engel olmamaya çağırdı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el Cubeyr ile görüştükten sonra basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Umarım Batılı ortaklarımız provokasyonları teşvik etmez, antiterör operasyonuna engel çıkarmaz” dedi.

Lavrov, El Nusra Cephesi’nin varlığını sürdürmek için İdlib’de kimyasal silahla saldırı hazırlığı olduğunu söyledi.

BM: İDLİB’DE 800 BİN KİŞİ YER DEĞİŞTİREBİLİR

Birleşmiş Milletler İdlib’e operasyon halinde 800 bine varan kişinin yer değiştirmek zorunda kalabileceğini belirtti. BM’nin İnsani İşler Koordinasyon Bürosu sözcüsü Linda Tom, Şam’da yaptığı açıklamada, yardıma ihtiyaç duyanların sayısının dramatik bir şekilde artabileceğini ifade etti.