Rusya soruşturması: Manafort’un ortağı da itirafçı oldu 

ABD’de FBI tarafından yürütülen Rusya soruşturması devam ederken, Trump’ın eski seçim kampanya şefi Manafort’un ortağının suçunu kabul ederek savcıyla işbirliği yapacağı duyuruldu. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiğine dair iddialar üzerine Federal Soruşturma Bürosu (FBI) özel savcılarından Robert Mueller tarafından yürütülen soruşturma derinleşiyor. 

Rusya’nın Donald Trump’ın kazanması için müdahalede bulunduğu iddia edilen seçimlere dair soruşturmada adı geçen Trump’ın seçim kampanyası şefi Paul Manafort, geçtiğimiz ay mahkemece farklı suçlardan cezalandırılmıştı. 

Manafort ile bir dönem çalışan Sam Patten’ın ise çıkarıldığı bir mahkemede suçunu kabul ettiği ve özel savcı Robert Mueller ile işbirliği yapmayı kabul ettiği bilgisi verildi. Patten’ın Ukrayna’dan ayrılmak için savaşan Rus gruplara destek verdiklerini ve bu gruplar için illegal lobi faaliyeti yürüttüğünü itiraf ettiği öğrenildi. 

Ancak Sam Patten’ın itiraf ettiği Ukrayna’daki Rus gruplara verilen desteğin Robert Mueller’in yürüttüğü soruşturmayla doğrudan bağlantısı bulunmuyor. Son olarak Manafort’un yargılandığı davada, Ukrayna’da elde ettiği milyonlarca dolarlık lobi faaliyeti gelirini beyan etmemesi nedeniyle hapis cezası verilmişti. 

ABD Başkanı Donald Trump ise, Rusya’nın kendisinin kazanması için müdahale ettiği savunulan 2016 seçimlerine yönelik soruşturmayı kendisine yönelik ‘cadı avının’ bir parçası olarak nitelendiriyor. Trump, Adalet Bakanı’ndan soruşturmayı yürüten Robert Mueller’i görevden almasını istemiş, ancak bu girişim yoğun tepki çekmişti.