Sudani: Koalisyon Güçleri Irak’tan çıkmalı

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Uluslararası Koalisyon Güçlerinin Irak’taki varlığının sonlandırılması konusunda ısrarcı olduklarını açıkladı.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin bugün İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ile bir araya geldiğini, görüşmede ikilinin her iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldığını duyurdu.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Sudani’nin Uluslararası Koalisyon Güçlerinin Irak’taki varlığını sonlandırma konusunda ısrarcı olduğunu, terörle mücadele konusunda önemli gelişmeler sağlandığını, DAİŞ’ten geriye kalanların Irak için tehdit oluşturmadığını ifade ettiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, İspanya ve Irak arasında uzlaşmaya varılan askeri konulardan birinin de Uluslararası Koalisyon Güçlerinin Irak’taki görevinin sonlandırılması olduğu ifade edildi.

Irak’ın İspanya’nın NATO’ya üyelik sürecinde verdiği desteğinden memnuniyet duyduklarını belirten İspanya Savunma Bakanı Margarîta Robles, ülkesinin Irak’la iş birliği konusunda kararlı olduğunu, Irak’ın Uluslararası Koalisyon Güçlerinin görevlerine ilişkin aldığı her karara saygı gösterdiğini ifade etti.