Suweyda’daki saldırılarda 100’ü aşkın ölü

DAİŞ çetelerinin Suriye’nin Suweyda bölgesinde düzenlediği bir dizi saldırıda 100’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Müdürü Rami Abdul Rahman, AFP’ye yaptığı açıklamada “35 sivil ve 67 rejim yanlısı savaşçı öldü” dedi.

Rahman, bu bilanço için 2011’de patlak veren savaşın başından bu yana bu vilayetteki en ağır bilanço olduğunu söyledi. Bu saldırıları DAİŞ çeteleri üstlendi.

Çetelerin intihar saldırıları, ardından tamamı rejimin denetiminde olan Suweyda bölgesindeki köyleri hedef aldı. Çeteler Suveyda bölgesinin kuzey doğu sınırlarında çöllük bölgede varlık gösteriyorlar ve buradan itibaren saldırılarda bulunuyorlar. DAİŞ çeteleri Suriye’de ağır darbeler alırken, işgalinde sadece küçük alanlar var.

Suweyda bölgesinde aynı adı taşıyan kentin sorumlusu daha önce AFP’ye yaptığı açıklamada “Üç intihar eylemcisi üzerindeki bombaları kentte patlattı” dedi. Başka canlı bombaların da bölgenin kuzey doğusundaki köylere saldırdığı bilgisi verildi.

Suriye devlet televizyonu, ordu birliklerinin çeteleri püskürtmek için karşı operasyon başlattığını duyurdu. Gözlemevi, DAİŞ çetelerinin ilerlediği alanlara yönelik hava saldırılarının düzenlendiğini aktardı.

Suveyda vilayeti, Dera ve Kuneytra yakınında bulunuyor. Dera ve Kuneytra’nın da yüzde 90’ı rejimin denetimine geçti.