Tahran’dan Trump'a yanıt: Soykırımcı alaylar İran'a son vermez!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Bakanı Donald Trump’ın tehditlerine yanıt verdi.

Twitter üzerinde açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanı, “Soykırımcı alaylar, İran’a son vermeyecek” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü Twitter üzerinde, “Eğer İran savaşmak istiyorsa, İran’ın resmen sonu olur” dedi. Trump, “bir daha asla ABD’nin tehdit edilmemesini” istedi.

Bu açıklamadan önce ise Devrim Muhafızları komutanı Huseyin Selami, İran’ın savaş istemediğini ancak savaştan da korkmadığını söylemişti. Tahran’a göre ABD’nin Körfez’de bir savaş yürütme olanakları yok.

ABD, son bir yıldır İran üzerindeki baskılarını arttırıyor. Nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak Mayıs 2018’de çekilen ABD, daha sonra ekonomik yaptırımlar başlattı. Bir savaş tehlikesi giderek daha fazla gündeme geliyor ancak ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’daki bir toplantı sırasında İran ile silahlı bir çatışmanın kendisini ilgilendirmediğini söyledi.

Bununla birlikte gerilim sürekli tırmandırılıyor. ABD son olarak İran’ın ABD’nin bölgedeki güçlerine karşı saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu savunarak, askerlerini alarma geçirdi. Pentagon Körfez’deki askeri varlığını arttırdı. Bir uçak gemisi ve savaş uçakları gönderildi.