Tanzanya’da feribot battı: En az 79 ölü

Tanzanya’nın Ukara adası yakınlarında “Nyerere” adlı feribotun batması sonucu en az 79 kişi hayatını kaybetti.

Tanzanya kamu televizyonuna göre feribot, 20 Eylül Perşembe günü Victoria gölünde battı. Ukara adası yakınlarında, Afrika’nın bu en büyük gölünde meydana gelen dram sonucu en az 79 kişi hayatını kaybetti.

Tanzanya hükümeti sözcüsü George Nyamaha, “Batan feribotta 100’ü aşkın kişi vardı” diyerek, hayatını kaybedenlerin sayısının daha yüksek olabileceği endişesini dile getirdi.

Bölge valisi John Mongela, Perşembe akşamı yaptığı açıklamada 37 kişinin kurtarıldığını belirtirken, bazılarının durumunun çok ağır olduğunu kaydetmişti. Kazanın nedeni henüz net olarak bilinmiyor ancak, ülkede bu tür dramlar genellikle kapasitenin üstünde yük taşınmasından kaynaklanıyor. Ölü sayısının yüksek oluşu da çoğunlukla, gemilerde yeterli can yeleklerinin olmaması ve çoğu yolcunun yüzme bilmemesi ile ifade ediliyor.

1996’da Victoria gölünde bir feribotun batması sonucu 700’e yakın kişi hayatını kaybetmişti. Son büyük felaket, Aralık 2016’da yaşandı ve 20 dolayında kişi can verdi. Haziran 2016’da Kenya gazetesi The Standard, Victoria gölünü “güvenli hale getirilmesi için yapılan büyük yatırımlara rağmen ölümcül bir tuzak” olarak nitelendirmişti.