TC garantörlüğündeki çeteler Halep'te rejime saldırdı

Türk devletinin Astana ve Soçi'de garantörlüğünü üstlendiği çete grupları akşam saatlerinde Halep'in batısındaki kenar mahallelerde rejime karşı saldırıya geçti. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Türk devletinin İdlib'te garantörlüğünü üstlendiği silahlı çete grupları, bugün akşam saatlerinde Halep'in batısından Suriye rejimi mevzilerine yönelik saldırıya geçti.

Edinilen bilgilere göre, Türk devletinin Suriye Ulusal Ordusu (Ceyşül Weteni) ismiyle bir araya getirdiği çete grupları akşam saatlerinde Yeni Halep olarak adlandırılan bölgede Cemiyet Zehran ve Bihus Ilmî bölgelerinde rejim mevzilerine saldırdı. Her iki tarafın da ağır silahlar kullandığı çatışmaların sonuçları hakkında net bilgilere ulaşılamazken, çatışmalar yer yer devam ediyor.

Türk devleti ve MİT kontrolündeki Sultan Murat Tugayları öncülüğünde bir araya getirilen Ceyşül Wetenî isimli gruplar bugün sabaha saatlerinde de Efrîn'de Ehrar El Şerqiye grubuna karşı tasfiye hareketi başlatmıştı.

Sokağa çıkma yasağının konulduğu kentte hava hareketliliği de yaşanırken, gün boyu Efrîn'in Eşrefiye, Mahmudiye, Welat Caddesi, Suk El Hal, Kawa Meydanı ve sanayi bölgesinde yaşanan çatışmalarda her iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu bildirilmişti.