Tehdit Altındaki Halklar: Berlin diktatörün emir eri olmamalı

Tehdit Altındaki Halklar örgütü, Türk devletinin PYD eski eş başkanı Salih Müslim’in sınırdışı edilmesine ilişkin talebine tepki göstererek, Alman hükümetine “Erdoğan diktatörünün emir eri olmayın” dedi.

Almanya’nın Göttingen kenti merkezli Tehdit Altıdaki Halklar Örgütü, PYD eski eşbaşkanı Salih Müslim’in iadesi konusunda Alman hükümetine çağrıda bulundu.

Örgüt, “Almanya diktatör Erdoğan’ın emir eri olmamalı. Kürtlerin insan haklarına zarar verecek şekilde Türk devletiyle hiçbir anlaşma yapılmalı. Eğer Kürt siyasetçi sınırdışı edilirse, bu durum otoriter devletlerin İntepol’ü araçsallaştırmasını teşvik eder” dedi.

Örgütün müdürü Ulrich Delius, “Kürt siyasetçinin sınırdışı edilmesi tüm Kürtlere yönelik bir saldırı olur ve insan hakları ihlali teşkil ediyor” dedi. Delius, Alman tanklarının Efrîn’de Kürtlere karşı kullanılmasına da tepki gösterdi.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğu’nun turizm fuarını ziyaret ederek Alman turistlere çağrı yapmasını da “absürt” olarak değerlendiren Delius, bunun “keyfi” bir davranış olduğunu kaydetti.