Teksas: İlkokulda silahlı saldırıda 14 çocuk öldü

San Antonio ile Meksika sınırı arasındaki Uvalde'deki bir okulda, aralarında bir öğretmenin de bulunduğu en az 15 kişiyi öldürdükten sonra 18 yaşındaki zanlı da öldü.

Teksas'ta 24 Mayıs Salı günü 18 yaşındaki bir çocuğun bir ilkokula ateş açması sonucu 14'ü çocuk 15 kişi hayatını kaybetti.

Teksas Valisi Greg Abbott, düzenlediği basın toplantısında, 18 yaşındaki genç bir zanlının Uvalde kasabasında 14 çocuğu ve bir öğretmeni "acı verici ve anlamsız bir şekilde" öldürdüğünü söyledi. San Antonio'nun yaklaşık 130 kilometre batısındaki kasabayı etkileyen trajedide saldırganın da öldüğünü ekledi. 

Saldırı, San Antonio ile Meksika sınırı arasındaki bir kasaba olan Robb İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Eyalet verilerine göre, 2020-2021 öğretim yılında okulda 500'den fazla çocuk eğitim görüyordu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde neredeyse her gün halka açık yerlerde silahlı saldırı oluyor ve özellikle 2020 salgınından bu yana New York, Chicago, Miami veya San Francisco gibi büyük şehirlerde silah suçları artıyor.