Trump, 2020 seçimleri için kampanyasına start verdi

ABD Başkanı Donald Trump, 2020’deki başkanlık seçimleri için adaylığını kesinleştirdi ve kampanyasına start verdi. Hedefinde demokratlar ve sosyalizm var.

Orlando’da 20 bin taraftarı ile bir araya gelen Trump, provokatör üslubu ile kitlesini coşturmaya çalıştı. “Bir kez başardık, bir daha başaracağız ve bu kez işi bitireceğiz” diyen Trump, 2016’daki kampanyada üzerinde durduğu temel konuları yeniden gündemine aldı ve demokrat rakiplerine şiddetle yüklendi.

Trump, “bir seçim depremi” yaşatma sözü verirken, sık sık “Dört yıl daha! Dört yıl daha!” dedi.

Tek tek medya gruplarını sayarak “Fake News” (Yalan haber) suçlamasında bulunan Trump, rakiplerini “kin giderek” hareket etmekle suçladı.

SOSYALİZM DÜŞMANLIĞI

Trump, sosyalizm düşmanlığını açık bir şekilde ifade ederek, “2020’de bir demokrata oy vermek, kim olursa olsun, radikal sosyalizmin yükselişine ve Amerikan hayalinin yıkılışına oy vermektir” diye belirtti.

Milyarder başkan Trump, 2016’da kendisini sistem karşıtı ve elit karşıtı olarak sunmuştu. Meksika ile olan sınırda duvar örme fikrini 2016’da savunan Trump, yeniden göçe kapıların kapatılması gerekliliğine vurgu yaptı. Ekonomi alanındaki bilançosuna değinerek “Trump ekonomisi” adlandırmasında bulunan ABD Başkanı, “Tüm dünya bizim ekonomimize hayran” derken, bu ekonominin belki de ABD tarihinin en iyi ekonomisi olduğunu savundu.

İran ve İsrail konusunda bilinen tutumlarını da yineleyen Trump, “Değerli ittifakımız İsrail Devleti ile dostluk bağlarımızı yeniden ördük” dedi. Trump, İran konusunda ise nükleer anlaşmaya “felaket” derken, “terörizmin dünyadaki en büyük hamisi” olarak tanımladığı İran’a karşı şimdiye kadarki en ağır yaptırımları uygulamakla övündü.

SANDERS: TRUMP PARALEL EVRENDE YAŞIYOR

Beyaz Saray’a aday olan ve kendisini sosyalist olarak tanımlayan Bernie Sanders, Trump’ın açıklamalarına tepki göstererek, “Trump dinlerken, paralel evrende yaşayan bir kişi hissi verdi ve yenilmesi gerekiyor” dedi.

Demokratların, başkan adayını belirlemek için eleme yarışı sekiz gün sonra Miami’de başlayacak. Demokratlar içerisinde bağımsız senatör olarak yer alan Sanders, Trump’ın sosyal adaletsizliklerden bahsetmediğine dikkat çekti.