Trump Antifa’yı ‘terörist’ ilan edecek!

ABD Başkanı Donald Trump, George Floyd’un beyaz bir polis tarafından katledilmesi ardından yaşanan olaylardan radikal sol hareket “Antifa”yı sorumlu tutarak, terörist örgütler listesine alacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada “ABD Antifa’yı terörist örgütler kategorisine alacak” dedi.

Trump, 46 yaşındaki siyah George Floyd’un beyaz bir polis tarafından katledilmesi ardından başlayan olaylardan Antifa’yı ve diğer “radikalleri” sorumlu tuttu.

ABD Başkanı Trump, Twitter üzerinde paylaştığı bir dizi mesajda, polisi Minneapolis’te durumu kontrol altına aldığı gerekçesiyle kutlarken, “Özellikle Antifa tarafından yürütülen anarşistler hemen mat edildiler. Daha ilk gece belediye başkanı tarafından yapılmalıydı, hiçbir sorun olmayacaktı” iddiasında bulundu.

Trump bu ifadeleriyle ülkenin kuzeyindeki büyük kent Minneapolis’in demokrat belediye başkanı Jacob Rey’i hedef aldı.

Yayılan protesto eylemlerinin sonucu olarak, Floyd’u katleden polis Derek Chauvin, Cuma günü tutuklandı ve “kasıtsız cinayetten” suçlandı.

Adalet Bakanı William Barr da olayları organize edenlere karşı FBI’ın görevlendirildiğini söylerken, “Antifa ve diğer benzer gruplar tarafından organize edilen ve yürütülen şiddet iç terörizmdir ve böyle ele alınacaktır” diye tehdit etti.