Trump'tan Ruhani'ye: Bir daha asla ABD'yi tehdit etme !

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ABD’ye yönelik uyarısına, Donald Trump’tan sert yanıt geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinde “İran Cumhurbaşkanı Ruhani’ye” ifadesi hariç tümü büyük harflerle bir mesaj yayınladı.

Trump’ın açıklaması şöyle: "İran Cumhurbaşkanı Ruhani'ye: BİR DAHA ASLA ABD'Yİ TEHDİT ETME YOKSA TARİHTE DAHA ÖNCE ÇOK AZ KİŞİNİN GÖRDÜĞÜ SONUÇLARA KATLANIRSIN. ARTIK ŞİDDET VE ÖLÜME DAİR ÇILGIN LAFLARINIZI SİNEYE ÇEKECEK BİR ÜLKE DEĞİLİZ. DİKKATLİ OL!"

Bir gün önce, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Trump’a hitaben yaptığı açıklamada “Aslanın kuyruğu ile oynamayın” demişti. Ruhani, İran’a yönelik bir saldırının tüm savaşların anası olacağı uyarısında bulunmuştu.

Kuzey Kore ile ABD arasındaki yakınlaşmadan sonra, Trump’ın savaş mesajları vererek hedefine aldığı ülkelerin başında İran geliyor.

İran’a yönelik bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe’dan geldi. Pompeo, Kaliforniya’da yaptığı bir konuşmada İran devletini “mafyaya” benzetti.

İran'da yoksulluğun ve gençler arasında işsizliğin yüksek boyutlara ulaşmasının nedenini yolsuzluklara bağlayan Pompeo, Tahran yönetimine uyguladıkları ekonomik baskı kapsamında Kasım ayına kadar diğer ülkelerin İran'dan petrol almasını durdurmaya çalışacaklarına dikkat çekti.

ABD, İran ile 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan geçtiğimiz Mayıs ayında çekilerek yaptırımlara dönmüştü.