Türkiye Efrîn nedeniyle mi Yunanistan’a saldırıyor?

Yunanistan Savunma Bakanı, Türkiye’nin Yunanistan ile gerilim yaratmasının Efrîn’deki işgalle ilgili olduğunu savundu.

Fransız Liberation gazetesine konuşan Savunma Bakanı Panos Kammenos, “Türkiye Yunanistan üzerinde gerçek bir baskı uyguluyor” dedi. Sağcı küçük parti "Bağımsız Yunanlar"dan Syriza hükümetinde yer alan Kammenos, bir yıl içerisinde Türkiye’nin Yunan karasularını ihlalinin yüzde 45, hava sahası ihlallerinin ise yüzde 48 arttığını söyledi.

ÖLÜMCÜL BİR KAZAYA ÇOK YAKINIZ

Kammenos, “Ölümcül bir kazaya çok yakınız. Hava sahası ihlal edildiğinde, uçaklarımızı Türk uçakları hava sahasından çıkana kadar eskortluk yapmaya gönderiyoruz” dedi.

Bu nedenle her an bir kaza yaşanabileceğini söyleyen Savunma Bakanı, “Sadece Yunanistan için değil Avrupa için de topraklarımızı savunmak zorundayız” diye ekledi.

Yunan Bakan’a göre bu gerilimin nedeni Suriye’deki durum. Kammenos, “İzahı Suriye’deki durum ve Kürtlerle çatışma ile ilgili. Türkiye Efrîn’de çok sayıda sorunla karşı karşıya ve gerilimleri Yunanistan’a taşımak istiyor” dedi.

İki hafta önce bir Türk devriye gemisi, Yunan sava gemisi ile çarpışmıştı. Yunan Bakan’a göre Türkiye Yunan suları ve hava sahasını ve doğal olarak Avrupa sınırlarını ihlal ederek, Avrupa üzerinde de baskı yapmaya çalışıyor.

KIBRIS VE YUNANİSTAN ORTADOĞU ÜLKELERİ DEĞİL

Kammenos, “Bu nedenle her olaydan sonra Avrupalı ittifaklarımızı ve NATO’yu bilgilendiriyoruz” dedi.

Savunma Bakanı, “Yunanistan ile gerilimleri, iç siyasi amaçlar için kullanıyorlar” diye ekledi. Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında gaz çıkarma çalışmalarını bloke ederek başka bir gerilim daha yarattığına dikkat çeken Bakan, “Türkiye’nin Irak Suriye ve Irak’ta yaptığı gibi Kıbrıs ve Ege Denizi’nde davranmak istediğini görüyoruz. Ama Kıbrıs ve Yunanistan Ortadoğu ülkeleri değildir” diye uyardı.