Ukrayna: Rusya’nın hedefindeki onlarca kişinin listesi elimizde

Ukrayna ile Rusya arasında bir gazeteciye yönelik sahte suikast haberinin yankıları devam ederken, Ukrayna yargısı, en az 47 kişinin hedef olarak gösterildiği bir listenin olduğunu savunuyor.

Hafta içinde Vladimir Putin muhalifi Rus gazeteci Arkadi Babçenko’nun bir suikastte öldürüldüğü iddia edilmiş, ancak hemen arkasından bunun Ukrayna gizli servisinin suikasti önlemek için ortaya attığı bir yalan haber olduğu duyurulmuştu.

Ukrayna Genel Savcısı Yuri Lutsenko ise, Babçenko’nun öldürüldüğüne dair yalan haberler sayesinde 47 kişilik bir potansiyel suikast listesine ulaştıklarını iddia etti. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Lutsenko, listede ‘teröristler tarafından hedef alınan’ kişiler olduğunu ve bunlar arasında Ruslar ile Ukraynalıların olduğunu savundu.

Savcının iddiasına göre suikast tehlikesi altında olanlar arasında gazeteciler büyük çoğunluğu oluşturuyor.

Ukraynalı yetkililer, Rus gizli servislerinin ülkede bulunan 30 kadar kişiye yönelik suikast planladığını iddia etmişlerdi.

Öte yandan dün gün içerisinde G7 üyesi ABD, Britanya, Almanya, Kanada, İtalya, Fransa ve Japonya’nın on kadar diplamatının Ukrayna Genel Savcısı ile görüşmeleri dikkat çekti. Basına kapalı yapılan görüşmenin 2 saate yakın sürdüğü bildirildi.