UNİCEF: Efrîn’de çocuklar ölüyor!

UNİCEF, Türk devletinin saldırıları sonucunda Efrîn’de çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiğine dikkat çekti ve saldırıları durdurma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF), Doğu Guta ve Türk devletinin soykırım saldırıları altında olan Efrîn’de yaşanan insani krize dikkat çekti.

'ÇOK SAYIDA ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ VE YARALANDI'

Doğu Guta’da insani krizin ağırlaşarak devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının soykırım saldırıları altında olan Efrîn’de yaşananlara da işaret edildi. UNİCEF, Efrîn’e dönük saldırıların başlamasından bugüne çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiğine ve yaralandığına vurgu yaptı.

‘SALGIN HASTALIK RİSKİ ALTINDALAR’

Son 10 günden beri Efrîn şehir merkezi için su kaynaklarının kesildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Efrîn’deki çocuklar ve aileler ciddi su sıkıntısı çekiyor. Bundan kaynaklı 250 insan bugün salgın hastalık riski altındadır” denildi.

“Yerel kaynaklara göre, Türk devletinin saldırıları sonucunda çoğu sağlık tesisi olmak üzere okullar da işlevsiz hale gelmiştir” denilen açıklamada, saldırılarından kaynaklı kırsal alandaki sivillerin Efrîn merkeze doğru göç ettiği ifade edildi. Açıklamada, “Yerel kaynaklara göre kent merkezine göç eden 50 binin üzerindeki insan, kentte akraba ve arkadaşlarının evlerinin yanı sıra okullarda ve dükkanlarda barınıyor” ifadeleri kullanıldı.

'ACİL YARDIMA İHTİYAÇ VAR'

Kent merkezinden ayrılan insanların Halep’e ulaştığına da değinilen açıklamada, "UNİCEF bu insanları ziyaret etti. Bazıları camilerde veya sokaklarda sınırlı insani yardımla yaşamaya çalışıyor. Buradaki insanların acil bir şekilde yardıma ihtiyacı var" diye belirtildi.

‘SALDIRILAR YARDIMLARIMIZI ENGELLİYOR’

UNİCEF’in 11 Mart'tan itibaren Efrîn’in en kalabalık ve savunmasız merkezlerine su taşımaya başladığının ifade edildiği açıklamada, “Bu yardım, Efrîn kent merkezine yönelik saldırıların başlaması ile birlikte kesintiye uğradı” denildi. Yine UNİCEF’in Efrîn’e yaptığı yardımların hatırlatıldığı açıklamada, Türk devletinin saldırılarının kent merkezine ulaşması ile birlikte bu yardımların da durma noktasına geldiğine dikkat çekildi.

'SALDIRILARI DURDURUN!'

UNİCEF, Efrîn ve diğer bölgelere güvenli bir şekilde insani yardım götürülmesi için saldırıları durdurma çağrısı yaptı.