WSJ: Trump AB’nin çelik ve alüminyum muafiyetine son verecek

ABD Başkanı Donald Trump’ın AB ülkelerinin çelik ve alüminyuma getirilen ek vergilerden muaf tutulmasına yönelik istisnaya son vereceği iddia edildi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan haberde, yarın süresi dolacak olan ve Avrupa Birliği’nin (AB) ek çelik ve alüminyum ithalat vergilerinden muafiyetin süresinin uzatılmayacağı savunuldu. Gazete bu iddiasını Trump yönetiminin çelik ve alüminyuma ek vergilerle ilgili çalışmasını yakından takip eden kaynaklara dayandırdı.

Bu kaynaklara göre, Trump’ın AB’ye tanıdığı ve bugün süresi dolacak muafiyetle ilgili süreyi uzatması çok küçük bir ihtimal.

AB Komisyonu’nun ticaretten sorumlu komiseri Cecilia Malström de, ABD’nin kendilerine sağladığı muafiyeti uzatması ihtimalinin çok küçük olduğunu söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, bazı istisnalar hariç ülkesinin ithal ettiği çelik ürünlerine yüzde 25, alüminyum ürünlerine ise yüzde 10 ek ithalat vergileri getirmişti. Trump, bu sayede ülkedeki çelik ve alüminyum ihtiyacını daha fazla Amerikan şirketleri üzerinden sağlamayı amaçlıyordu.