YPG, Efrin merkezde vurdu: En az 18 işgalci öldürüldü-YENİLENDİ

YPG/YPJ savaşçılarının Efrin kent merkezinde düzenledikleri eylemde en az 18 işgalcinin öldürüldüğü bildirildi.

Alınan bilgilere göre; Efrin kent merkezinde Cindirêsê yolu yakınlarında işgalci Türk askeri ile El Kaide-DAÎŞ çeteleri bir pasaja talan ve yağma için girdikleri sırada, YPG/YPJ savaşçıları sabotaj eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde en az 10 çete öldürülürken, çetelerin yağmalarda topladıkları eşyaları taşıdıkları bir kamyon ve bir traktör de imha edildi.

ŞERA’DA 8 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

YPG/YPJ savaşçıları dün akşam da Şêra ilçesinde bağlı Şemalê ve Meydankê köyleri arasında işgalcilerin bulunduğu bir noktaya eylem gerçekleştirdi. Eylemde 8 işgalci öldürüldü, 3’ü de yaralandı.

Ayrıca YPG/YPJ savaşçıları bu sabah da Efrin kent merkezine bağlı Basutê köyü ile Cindirêsê bölgesi arasında işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde işgalcilerin öldürüldüğü bildirilirken, sayılarına ilişkin net bilgi edinilemedi.

ÇETELER SİVİLLERE SALDIRDI

Diğer yandan çetelerin Efrin’de yağma ve talan görüntülerinin yayılması ve tepki çekmesi üzerine çetelerin, gerçekleri gizlemek ve aksini iddia etmek için Efrinli sivilleri zorla dükkanlara sokarak yağma gibi bir durum yaşanmadığı şeklinde videolar çektikleri belirtildi. Çetelerin zorla dükkanlara götürüp videolarını çekmesine karşı çıkan 3 sivili yaraladıkları kaydedildi.