10 ARALIK GÜNDEMİ

10 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

YJA STAR ve HPG komutanları, AKP-MHP iktidarı yönetimindeki Türk devletinin, 2018’in başında PKK’yi bitereceklerini iddia ettiklerini hatırlatarak, “2018 bitiyor, PKK yeni yılı büyüyerek karşılıyor” dedi.

‘Kentsel dönüşüm’ adı altında Amed semtlerinin hedef alındığını belirten ekolojist Güner Yanlıç, tarihi ve doğal zenginliğin ranta dönüştürülmeye çalışıldığını söyledi.

Sur Platformu Eş Sözcüsü Çetinkaya, Sur'da devam eden dünyanın en uzun "sokağa çıkma yasağı"nın biran önce kaldırılması ve orada nelerin yaşandığının ortaya çıkması gerektiğini belirtti.

Kürtçe diyet blogu olan Diyetisyen Mehmet Aydın, "Bizim alanımız kilo almak ve vermek değil, ne kadar hastalık varsa bu hastalıkların tedavisinde beslenme ile başa çıkmak" dedi.

-2016 yılında FARC’la yapılan barış anlaşmasının giderek belirsizliğe büründüğü Kolombiya’da son iki yılda yüzlerce insan hakları savunucusunun katledilmesi endişeyle karşılanıyor.

-Fas'ın Marakeş kentinde bugün başlayacak konferansta BM’nin göç sorununa küresel bir çözüm bulunması için hazırladığı anlaşma imzalanacak. Konferansa destek için aralarında Alman başbakanı Merkel’in de bulunduğu birçok lider Fas’a gitti.