11 ARALIK GÜNDEMİ

11 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, PKK’nin Kürt toplumu içine sindiğini; onun ruhu, beyni ve geleceği olduğunu belirterek, “Tasfiye edemezsiniz. PKK artık bir Hareket değil, halktır” dedi.

-İsviçre’deki açlık grevi 5. gününde devam ediyor. Eylemciler arasındaki kadınlar, “Biz analar olarak Önderliğimiz için mücadele etmekten geri durmayacağız” diyerek, CPT ve Avrupa’yı görevini yapmaya çağırdı.

-Kuzey ve Doğu Suriye Yönetimi, uluslararası yardım kuruluşlarının göz ardı ettiği kamplarda on binlerce göçmene kendi imkanlarıyla bakıyor.

-Hakkari’de halktan istediği desteği alamayan AKP, gasp ettiği Hakkari Belediyesi'ne atadığı kayyumu aday olarak gösterdi.

-Türk Büyükelçisi Fatih Yıldız'ın ziyaretinden sonra Türkiye'nin Irak ve Kerkük'e ilişkin kirli planları daha fazla netlik kazandı. Kerkük'te çeteler Türk devleti tarafından eğitiliyor.

-ABD’de yapılan geniş kapsamlı bir araştırma, uzun süre telefon, tablet veya video oyunu kullanan çocukların beyinlerinde değişiklik meydana geldiğini gösteriyor.

-Britanya hükümetinin Brexit oylamasını erteleme kararı ardından AB Konseyi’nden özel zirve kararı geldi.