11 HAZİRAN GÜNDEM

11 Haziran Haber Merkezi gündemi...

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, son Xakûrkê saldırısının; Efrîn’den Xakurkê’ye kadar işgali, soykırım ve tehcirle işgali kalıcılaştırmayı, İstanbul seçimlerini almayı, Irak ile anlaştığı gibi Kürtleri çatıştırmayı amaçladığını söyledi.

-Ölüm orucunu, Öcalan’ın çağrısıyla sonlandıran tutsaklardan Reşat Özdil, tecride karşı duruşla birlikte kendileri açısında oldukça eğitici bir süreç olduğunu belirterek, mücadelenin devam edeceğini söyledi.

-Strasburg’da 7 yıldır süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta TEV-ÇAND üyesi sanatçılar yürütüyor.

- Almanya’da Kürtlerin önde gelen kurumlarından Mezopotamya Yayınevi ve Mir Müzik’ün yasaklanmasına ilişkin Merkel hükümeti “PKK Kürt kültürü ve müziğini kullanarak kazanç sağlıyor” şeklinde skandal bir yanıt verdi.

-Van TEİAŞ Bölge Müdürlüğü bünyesinde işe girmek için yapılan 300 başvurudan işe giren 17 kişinin AKP İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Milletvekili Osman Gülaçar’ın torpili ile işe girdiği ortaya çıktı.

-Nikaragua’da sosyalist hükümete yönelik sert protestoların öncülüğünü yapan isimlerin de olduğu çok sayıda siyasi tutsağın, ‘toplumsal barışın sağlanması’ adına serbest bırakıldığı duyuruldu.

-Theresa May’in istifasıyla Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık görevi için çok sayıda adayın ismi kesinleşirken, Boris Johnson’un en güçlü aday olduğu belirtiliyor.

-Aylardır ebola salgınıyla boğuşan Kongo’da şimdi de kızamık salgını yayılırken, milyonlarca çocuğun korunması için aşı kampanyaları başlatıldı.