12 EYLÜL GÜNDEMİ

12 Eylül Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan: Kürtler için kritik bir dönemden geçiyoruz. Sayın Öcalan'ın kendi halkıyla herhangi bir iletişim kurması istenmiyor. Bunu son verilmeli.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen ve 325’inci haftasına giren özgürlük nöbetini bu hafta Fransa’nın Drancy şehrinden gelen Kürt yurtseverleri yürütüyor.

-2009 yılında birçok dünya ülkesinin desteğiyle büyük bir katliamdan geçirilen Tamil halkından bireylerin Londra’dan Cenevre’ye kadar planlanan bisiklet eylemleri sürerken, eylemciler Strasbourg’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için de özgürlük talep ettiler.

-MLKP savaşçılarından Lilav Dağlı, kadınlar olarak daha büyük savaşlara; nitelik yükselterek, uzmanlaşarak savaş siperlerinin en önüne hazırlandıklarını söyledi.

-Bugün, 12 Eylül darbesinin 38. yıl dönümü. Kurucu babasını 1938’de kaybeden TC’nin bugünkü iktidarının temeli, tam 38 yıl önce atıldı. Sonraki bütün darbeler de besleyip büyüttü.

-Sur'da tandır ekmeği yaparak geçimini sağlayan Remziye Said, "Kadınlar evde oturmamalı, yaratıcılığına güvenip çalışmalı ve erkeğe muhtaç olmamalı" dedi.

-Jeotermal Enerji Santrali (JES), Aydın'da yaşamı tehdit eden boyutu aştı. JES'ler 1 kömür santrali kadar Karbondioksit (CO2) emisyonu salgılıyor.

-DBP'li belediyeleri gasp eden kayyumları seçimle göndereceklerini söyleyen Cizre Belediye Başkanı Kunur, "Halkımız, yerel seçimlerde kirli politikalara gereken cevabı verecektir" dedi.